Dünya Turizm Oscar'ı olarak adlandırılan Altın Elma ödülü bu yıl DÜNYA Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (FİJET) tarafından Konya'ya layık görüldü. 33 üye ülkeden oluşan FİJET, ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişi, belediyeye veya organizasyona 'Altın Elma' ödülü veriyor.. Bu yıl ödülün sahibi Konya oldu. Kentteki tarihi değerleri ve somut olmayan mirasını korumada (Mevlevilik ve Sema) duyarlılığı nedeniyle Konya adına Konya Büyükşehir Belediyesine verilen ödülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek aldı. Konya’ya her sene 2 milyondan fazla turistin geldiğini hatırlatan FİJET Başkanı Tijani Haddad, Konya’daki tarihi ve kültürel değerleri, dini mirası nedeniyle ödülün Konya'ya verilmesinin layık olduğunu belirtti.
Peki Altın Elma Ödülü Nedir? UNESCO Üyesi Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği'nin 33 ülkede 750 üyesi bulunan ve 1971 yılından bu yana verilen "The Golden Apple"(Altın Elma) turizm Oscar'ı sayılıyor ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alıyor. Ülkemizde Konya ile dördüncü kere ödül alan Türkiye daha önceki yıllarda; 1984 yılında Antalya Kaleiçi, 2003 yılında Adıyaman'daki Nemrut Dağı, 2012 yılında Ankara'daki Hamamönü Projesi ödülü almıştı.
Adası, tarihi evleri, yaylası ve gölleri ile turistlerin dikkatini çeken Giresun, önümüzdeki yıllarda turizm gözdesi olmayı hedefliyor.
Son yıllarda altyapı çalışmalarını tamamlayan Giresun'da fuarlar, tanıtım organizasyonları ve sosyal medyada olumlu paylaşımlar ile dikkatleri üzerine topluyor. 2013 yılında 34 konaklama tesisi bulunan Giresun'da bu sayı 2017 yılında 62'ye yükselmiştir.Ciddi artış gösteren turist sayısı 2017 yılının ağustos ayında 121 bin 400 olarak gerçekleştiği görülmektedir. Gelen günübirlikçi turist sayısında artış gösteren Giresun'da turizm özellikle haziran,temmuz ve ağustos ayında hareketlilik yaşanmaktadır. Yayla turizmi ile yükselişe geçen Giresun, Karadeniz üzerinde yaşanılabilen tek ada olan Giresun Adası ile de turist çekmektedir.
Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın sayılı metropolü olan İstanbul'a 2017 yılının ilk 8 ayında toplam 7 milyon yabancı turist gelirken; en çok turist gönderen ülke almanya oldu.
İstanbul turizm istatistiklerini inceleyen Ajans Press, Turizm Bakanlığı verilerine bakarak geçen yılın aynı zaman dilimine göre %37 artış olduğunu açıklayarak bu oranın 1 milyon 247 bin 384 kişi olduğunu açıkladı.
İstanbul 2017 yılının ocak ayından itibaren ağustos ayına kadar 6 milyon 952 bin 86 yabancı turisti ağırladı. İstanbul'u en çok ziyaret eden ülke Almanya olurken; geçtiğimiz yıllara göre gelen Arap turistlerin de sayısında da bu yıl artış görüldü. Yılın ilk sekiz aylık diliminde 656 bin 428 Alman turist İstanbul’u ziyaret ederken, 526 bin 84 kişi ile İran ve 413 bin 273 kişi ile Suudi Arabistan takip etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 2023 yılında ülke genelinde 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedeflenirken, Kapadokya'ya da 5 milyon turist gelmesi bekleniyor. Nevşehir'de gerçekleştirilen "Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı"nda, peribacaları, kayadan oyma tarihi manastırları, mağara otelleri ve sıcak hava balon turlarıyla Kapadokya için turizmdeki yeni hedefler değerlendirildi. Hüseyin Yaman: "Japon, Çinli, İngiliz, Fransız, Alman ve İsveçliyi buraya çeken nitelikli bir Kapadokya var. Türkiye'nin turizmde 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Kapadokya'nın yeni bir anlayış, örgütlenme, tanıtım ve pazarlama modeliyle yapılandırılmasını amaçlayan çalıştay, daha sonra da farklı adımlarla sürdürülecek.” dedi. Kapadokya videosuna Çin'de büyük ilgi
Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği organizasyonla Kapadokya'da çekilen video bir anda Çin'de en popüler turizm yerleri listesine girdi. Kapadokya'nın eşsiz güzelliği Çinli gençlerin ilgi odağı oldu. Uzakdoğunun genç yıldızı TF Boys solisti Wang Junkai için 18 ülkede 12 ayrı yönetmen tarafından sürpriz filmler çekildi. Ünlü yıldız için Türkiye'de çekilen filmin mekanı olarak Kapadokya seçildi. Çinli yıldız için çekilen filmler arasında en çok izlenen ise, yönetmenliğini Enes Ateş'in yaptığı “Balloons in the Valley '' isimli Kapadokya klibi oldu. Çinde 4 saatte 1 milyon izleyiciye ulaşan film, sadece bir günde 155 bin kez paylaşıldı, 100 bin beğeni aldı, binlerce yorum yapıldı. Wang Junkai için Kapadokya'da çekilen videonun Türkiye turizmi açısından büyük bir etki yaratması bekleniyor. 18. Yüzyılda Balıklı Köyü yakınlarında bulunan dağda heyelan oluşması sonucunda Tortum Çayı’nın önü kapanmış ve bu alanda Tortum Gölü oluşmuştur. Göl ile birlikte oluşan Tortum Şelalesi, 22 metre genişliğindedir ve Türkiye’nin en büyük şelalesidir.
Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ortağı Murat Tabanlıoğlu, Okyanus manzarasına hâkim kristal kulelerin sosyal yaşam alanlarıyla diğer projelerden ayrıldığını belirterek, “Projede 1500 kişilik cami de var. Yaklaşık 15 milyon liraya mal oldu. Marina bölgesinin tek camisi. Otel girişinden farklı olarak, girişinde bir minare bunuluyor. Bu unsur, doluluğa da katkı yaptı. Otel özellikle perşembe ve cuma günü S. Arabistanlı turistlerle dolup taşıyor. Turistler cuma namazını camide kılarken, aynı zamanda denize girme imkanı buluyor” dedi.
|
YazarBuyukoteller.com ArşivlerKategoriler
Tümü
YURT İÇİ OTELLER Akdeniz Otelleri Ege Otelleri Antalya Otelleri Kemer Otelleri Lara Otelleri Side Otelleri Alanya Otelleri Marmaris Otelleri Bodrum Otelleri Kuşadası Otelleri Çeşme Otelleri Fethiye Otelleri Didim Otelleri Mersin Otelleri Kaş / Kalkan Otelleri TEMALI OTELLER Aquapark Otelleri Termal Oteller Kayak Otelleri Balayı Otelleri Denize Sıfır Oteller Alkolsüz Oteller Tatil Köyleri ŞEHİR OTELLERİ İstanbul Otelleri İzmir Otelleri Ankara Otelleri Adana Otelleri Mersin Otelleri Trabzon Otelleri Kapadokya Otelleri Bursa Otelleri Çanakkale Otelleri Gaziantep Otelleri Eskişehir Otelleri DİĞER OTELLER Her Şey Dahil Oteller Ultra Her Şey Dahil Oteller Ekonomik Oteller İslami Oteller Mavi Bayraklı Oteller İki Çocuk Ücretsiz Son Dakika Otelleri KIBRIS OTELLERİ |